Sortim als mitjans!

logo_btv_not

La plataforma Horta Vol Institut reclama un centre d’educació secundària públic.

15 desembre 2015.

Enllaç

Horta és un barri on viuen 26.000 persones però no té cap institut públic. Les AMPA de cinc escoles municipals del barri i dels entorns s’han unit en la plataforma Horta Vol Institut per reclamar-ne un. Denuncien la manca de places públiques d’educació secundària.

Proposen a l’Ajuntament un projecte d’institut públic, de proximitat i integrat al barri. També una possible ubicació. Seria al cantó Llobregat de l’avinguda de l’Estatut de Catalunya, a l’entrada del túnel de la Rovira, en un aparcament que té qualificació urbanística per fer-hi equipaments municipals.

Fa un any i mig que les AMPA es van posar en marxa i ara preparen una jornada festiva per al mes d’abril en què simularan un procés de preinscripcions al futur institut, coincidint amb el període de matrícules del curs vinent. D’aquesta manera, esperen recollir dades reals per convèncer el consistori de la necessitat del projecte.

De moment, els instituts ubicats en barris propers cobreixen la demanda de l’alumnat provinent d’Horta. Per exemple, el Ferran Tallada, del Carmel, disposa d’un servei d’autobús per facilitar el desplaçament que han de fer els estudiants hortencs per arribar-hi.

 

Anuncis